top of page

MIN FALSKE COMFORT ZONE

Opdateret: 12. jul. 2021

Ved du, at alle mennesker går rundt i det, som MindJuice Academy kalder ”den falske comfort zone”? Der hvor tingene er trygge og sikre, og hvor vi undgår ubehageligheder? Der hvor vores ego passer rigtig godt på os, så vi ikke kommer derud, hvor vi skal se tingene i øjnene og gøre noget ved det, der ikke er så rart.


Det er egentlig synd, for det er faktisk der, vi kan udvikle os som mennesker. Egoets jobbeskrivelse er at passe på os, men det er ikke at udvikle os.


Jeg har selv været i min falske comfort zone i mange år. Alt for mange år – og ofte falder jeg tilbage, for egoet er stærkt og vil altid trække os ind i det mønster, hvor det er let og trygt og sikkert og ufarligt.


Men jeg arbejder hver dag på at være i et flow, hvor egoet ikke har magten. Det kræver rigtig meget træning og selvindsigt.


Fra trygt til frygt

Et sted, hvor jeg alt for længe var i min falske comfortzone, var på min arbejdsplads. Jeg var der i 18 år, men i de sidste 3-4 år var motivationen ikke i top. Jeg blev der alligevel. Lønnen var jo god. Det var og er en super eftertragtet og respekteret arbejdsplads. Jeg havde mange dygtige kolleger og mange virksomhedsledere kendte mig rigtig godt.


Jeg rejste til Afrika, Asien, Grønland og USA. Og jeg kunne jo køre det meste på rutinen med masser af frihedsgrader. Så mit ego holdt virkelig godt fast i mig, når jeg prøvede at udfordre det ved at fortælle, at jeg jo også bare kunne følge mine drømme. At lade passion, nysgerrighed og kærlighed styre adfærd, retning og indhold i mit liv i stedet for tryghed og præstationer.


Jeg provokerede mit ego ved at spørge: ”hvad er konsekvensen, hvis du fortsat lader dig styre af tryghed? Hvad er den yderste konsekvens? Hvilket råd ville du give dig selv, hvis du sad som 80-årig og talte til dig selv lige nu?”


Så mit ego fik bank. Jeg trådte ud af den falske comfort zone, og jeg forlod mit arbejde. Erstattede trygt med frygt. Uddannede mig til life coach, hvor jeg nu hjælper andre med deres personlige udvikling.


Vi indfrier ikke vores drømme

Vi har alle steder i livet, hvor vi undgår frygt og ubehag. Prisen er høj. For det betyder, at vi ikke udlever vores potentiale og indfrier vores drømme. De fleste af os går lidt i søvne gennem livet.


Nogle drømmer om at købe en camping plads, skrive en bog eller komme videre på arbejdsmarkedet. Andre drømmer om at komme ud af et misbrug, forbedre en relation til et familiemedlem eller løbe et marathon. Men ofte bliver det ved drømmen, for egoet fortæller os, at det er lettere eller tryggere at lade være.


For mig er det en stor tilfredsstillelse at kunne hjælpe andre videre. Jeg etablerede mit firma – Mind Your Business, som både består af coaching og projektledelse, og jeg har ikke fortrudt et eneste sekund. Får jeg succes?


Ja!

Jeg synes allerede jeg har succes, fordi jeg så frygten i øjnene og trådte ud af hamsterhjulet. Ud af min falske comfort zone og ind i min frygt.


Det er netop den rejse, der udvikler – at udfordre sin frygt, finde modet til at gå ind i den, at kaste trygheden overbord. Måske bliver jeg ikke rig, men hvad gør det, hvis succeskriteriet er lykke?


Min udfordring til dig

Jeg ved, at jeg havde fortrudt, hvis ikke jeg havde forsøgt. Jeg tror, det er universelt, at vi mennesker først og fremmest fortryder de ting, vi ikke fik gjort, sagt, udrettet.


Så nu udfordrer jeg dig, der har læst til ende. Hvad er din drøm, hvad er dit mål? Hvad går du glip af? Hvad vil du fortryde, at du ikke fik gjort noget ved? Hvordan holder dit ego dig tilbage?


Jeg er spændt på at høre om jeres drømme og frygt. Kommentér meget gerne i sporet.


Har du lyst til at blive coachet, så kontakt mig. Første session er gratis for privatpersoner i hele 2021, og jeg tilbyder attraktive, skræddersyede løsninger for arbejdsgivere, der ønsker at styrke medarbejdernes mentale sundhed.

108 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page