Billede af Egor Vikhrev

Forstå virksomhedernes verdensmål

Rapporten ”Better Business, Better World” (2017) fremhæver store økonomiske gevinster ved at integrere verdensmålene i virksomhedernes forretningsmodeller. Svimlende 70.000 mia. kroner om året på globalt plan. 


I en dansk kontekst anslår Udenrigsministeriet forretningsmuligheder på op mod 400 milliarder kr. for danske virksomheder frem mod 2030. Pointen er, at markedet driver en bæredygtig udvikling. Det betyder, at virksomheder der forstår og formår at integrere bæredygtighed i forretningsstrategien, vil vinde markedsandele på bekostning af dem, der ikke gør det. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Bæredygtige investeringer

I takt med markedskræfter, forbrugerkrav og bedre rapportering vil investeringer, der integrerer bæredygtige principper, udkonkurrere dem, der ikke gør det. I modsætning til tidligere anses bæredygtige investeringer ikke længere som et fravalg af afkast. Derfor er der en tydelig tendens til, at investorer satser på virksomheder, der integrerer bæredygtighed i kerneforretningen.

 

 

 

 

Arbejdskraft

En topleder med klare holdninger i samfundsdebatten kan have stor betydning for unges valg af arbejdsplads. Derfor handler bæredygtige forretningsmodeller også om at tiltrække og fastholde arbejdskraft.

En undersøgelse foretaget for DI viser, at tre ud af fire unge medarbejdere mener, at det har stor betydning, at en virksomhed deltager aktivt i samfundsdebatten, fordi det skaber større tillid til virksomheden, at den melder offentligt ud med  sine holdninger. På den måde  bekræftes medarbejderen i, at man har et job, der er meningsfuldt om motiverende.

Har du brug for at vide mere om verdensmål for bæredygtig udvikling, og hvorfor de er vigtige at arbejde strategisk med som virksomhed, så ring eller udfyld nedenstående formular. Det er gratis og helt uforpligtende.

 

 

 

 

 

 

Vil du vide mere om virksomhedernes verdensmål, så er her nogle gode links.

Dansk Industri

DI's SDG side, som jeg udviklede i min tid i DI

Verdensmål.org

Danmarks officielle verdensmålside

Global Compact

Det danske netværk af virksomheder  under FN 

MATChE

Værktøjer til at omlægge fra lineær til cirkulær forretning