top of page

Kender du typen: hjælperen?

Enneagrammets type 2, også kendt som "Hjælperen", er personer der strækker sig meget langt for at hjælpe og støtte andre mennesker. De er empatiske og følsomme over for andres behov og forsøger at imødekomme dem på alle mulige måder. Nogle gange en tand for meget.


Hjælperen er kendt for at være venlige, generøse og omsorgsfulde. De er gode til at lytte og er altid villige til at give råd og støtte til andre mennesker. De føler sig ofte ansvarlige for andres lykke og trivsel og har svært ved at sige nej, når nogen beder om deres hjælp.


Det kan komme så meget til udtrykt, at de undertrykker egne behov og ønsker for at opfylde andres behov. Hjælperen kan derfor have udfordringer med at sætte grænser og tage vare på egne behov og ønsker, og de kan have svært ved at håndtere afvisninger. De kan føle sig såret og sårbare, hvis deres hjælp ikke værdsættes af andre.


Med andre ord kan de miste sig selv i andres behov og være afhængige af at føle sig værdifulde og ønskede for andre.


Basale frygt og ønske

Hjælperens basale frygt er at være uelsket og uønsket. Deres basale ønske er at føle sig elsket, hvilket forvrænges i et behov for at være uundværlig.


I parforhold og andre relationer har Hjælperen således en tendens til at ofre egne behov og ønsker for at gøre deres partner lykkelig.


udviklingsveje

Hjælperen har fem udviklingsveje, som kan føre til øget personlig udvikling:


  1. Slip stoltheden ved at føle dig uundværlig

  2. Giv og modtag uden at forvente noget tilbage

  3. Lær at sætte sunde grænser og tage vare på egne behov og ønsker.

  4. Undlad at opbygge selvværd gennem andres anerkendelse og accept.

  5. Skab en sund selvstændighed og lær at finde værdi og mening i eget liv og handlinger.

Når Hjælperen arbejder med disse udviklingsveje, kan de opnå større personlig frihed og modenhed. De vil være bedre i stand til at hjælpe og støtte andre på en sund måde, samtidig med at de tager vare på egne behov og ønsker.

11 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page