top of page

FORSTÅ DIG SELV GENNEM ENNEAGRAMMET

Enneagrammet er et kraftfuldt værktøj for personlig udvikling, og kan gøre en stor forskel i dit liv, hvis du er villig til at bruge tid og energi på at arbejde med det.Det bruges til at få et dybere indblik i dig selv og dine handlinger, og hjælpe dig med at identificere og ændre negative mønstre og uhensigtsmæssige tankegange. Det kan også hjælpe dig med at forstå og kommunikere bedre med andre, både i personlige og professionelle relationer.


Du sættes ikke i en kasse

Enneagrammet er opdelt i ni forskellige personlighedstyper, hver med deres egne unikke kendetegn og perspektiver på verden. Alligevel er det ikke en metode, der sætter dig i en bestemt kasse eller definerer dig som en bestemt type. Vi har alle træk fra de ni typer, men én af dem er dominerende.


Enneagrammet er et genialt værktøj, der hjælper dig med at forstå dine vaner, overbevisninger og adfærdsmønstre, og giver dig mulighed for at træde ud af disse kasser og udvikle dig som person.


De ni typer, er følgende:


Type 1: Reformatoren - Den Perfektionistiske Den perfektionistiske type er meget kritisk over for sig selv og andre. De stræber efter at gøre alt perfekt, er dydige og kan have svært ved at acceptere fejl. De er meget ansvarlige og loyale, og har en tendens til at glemme, at alle ikke er helt perfekte.


Type 2: Hjælperen - Den Hjælpsomme type er meget omsorgsfuld og empatisk. De stræber efter at hjælpe andre, og kan have svært ved at sige nej. De er meget loyale og kan være gode til at forstå andres behov. Men de har tendens til at glemme egne behov.


Type 3: Udretteren - Den Stræbsomme og pragmatiske type er meget ambitiøs og målrettet. De stræber efter at opnå succes, og kan have svært ved at acceptere fiasko. De er meget effektive og kan være gode til at tage lederskab, men er mistænksomme over for at tage imod hjælp.


Type 4: Individualisten - Den følelsesmæssige type er meget kreativ og følsom. De stræber efter at udtrykke deres følelser, og fokuserer på at finde den ideelle kærlighed eller perfekte omstændigheder for at føle sig hel. De er meget ærlige og kan være gode til at forstå deres egne følelser.


Type 5: Udforskeren - Den Analytiske type er meget tænksom og rationel. De stræber efter at forstå verden, og kan have svært ved at tage handling. De er meget vidende og kan være gode til at analysere tingene, men begrænser ofte sig selv ved at fokusere på de ting de er gode til.


Type 6: Loyalisten - Den Loyale type er meget loyal og tryg. De stræber efter at føle sig trygge, og kan have svært ved at tage risici. De er meget ansvarlige og kan være gode til at træffe beslutninger. Loyalisten frygter inderst inde ikke at kunne finde vej i livet på egen hånd.


Type 7: Entusiasten - Den Optimistiske type er meget positiv og energisk. De stræber efter at opleve alt, hvad verden har at byde på, og kan have svært ved at acceptere kedelige ting. De har tendens til at springe fra tue til tue og glemmer at græsset kan være grønnere, der hvor man allerede er.


Type 8,: Udfordreren – Den Beslutsomme type., også kendt som "Lederen", der er selvsikre, beslutsomme og direkte. De har en stærk vilje og er ikke bange for at tage ansvar og træffe beslutninger. De er også ofte beskyttere af deres kære og vil kæmpe for deres rettigheder og frihed. Type 8 kan dog også være dominerende og autoritære, og deres vrede kan være svær at håndtere.


Type 9: Fredsskaberen - Den konfliktsky type er afslappede, imødekommende og harmoniske. De har en tendens til at undgå konflikt og ønsker at holde fred med alle. De er også ofte gode til at se begge sider af en sag og kan have svært ved at træffe beslutninger. Type 9 kan også have tendens til at undgå konfrontation og miste deres egen stemme i processen.


VIGTIGT: Ingen af typer er bedre eller værre end de andre. Alle har deres egne unikke styrker og udfordringer. Enneagrammet hjælper os med at forstå, hvorfor vi gør, som vi gør, og hvordan vi kan arbejde med vores egne begrænsninger for at blive den bedste version af os selv.

23 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page